Partisiippilauseke koostuu partisiipista ja siihen mahdollisesti liittyvistä täydennyksistä ja määritteistä, jotka ovat samanlaisia kuin vastaavalla finiittiverbillä. Partisiipin objekti voi olla kaikissa objektin sijoissa, eikä hallitseva lause vaikuta sijaan (» § 938).
Partisiippiin ei kuitenkaan voi liittyä predikatiivia (*vihainen oleva opettaja), A-infinitiivin perusmuotoa (*myöhästyä aikova oppilas) eikä referatiivirakennetta (*sodan alkavan pelkääviä ihmisiä).
Agenttipartisiipilla on aina genetiivisubjekti (agenttilauseke) tai sitä vastaava possessiivisuffiksi. Possessiivisuffiksia käytetään pronominin genetiivin ohella, ensimmäisessä ja toisessa persoonassa myös yksinään (a). Jos agenttipartisiipilla on hallitsevan rakenteen subjektin kanssa samatarkoitteinen subjekti, tämän osoittaa pelkkä possessiivisuffiksi (b) (» § 1454 huom.).
Agenttipartisiippi on ainoa systemaattisesti subjektillinen partisiippi, mutta muuten se muistuttaa valenssisuhteiltaan passiivin partisiippeja (» § 529). Genetiivisubjekti voi liittyä myös passiivin VA-partisiippiin (c), etenkin essiivi- ja translatiivimuotoiseen (» § 533). Kieltopartisiippiin se liittyy rakennetyypissä jonkun ulottumattomissa (» § 526 huom.).
Toisin kuin passiivin partisiippien implisiittinen subjekti, genetiivisubjekti voi olla myös eloton- tai abstraktitarkoitteinen (d). Tästä johtuu, että agenttipartisiippina voi esiintyä moni sellainenkin verbi, josta ei voi muodostaa finiittistä yksipersoonaista passiivia eikä passiivin partisiippia (e).
Huom. Partisiipin genetiivisubjektia on tähänastisissa kieliopeissa kutsuttu agentiksi, mikä perustunee siihen, että agenttipartisiippirakenne vastaa pitkälti indoeurooppalaisten kielten agentillista passiivia (» § 1331, 1333). Tässä kieliopissa sitä pidetään useiden muidenkin infiniittisten rakenteiden (minun tullessani, anna minun mennä) genetiivisubjektiin verrattavana subjektina, vaikka sen yhteys passiivisiin rakenteisiin puoltaa myös agentti-nimitystä.