Adverbin genetiivimuotoinen nominimäärite ilmaisee tapaa tai intensiteetin astetta:
Adverbin ja adjektiivin genetiivimääritteinä ei esiinny yksilöiviä eikä proadjektiiveja: *ensimmäisen ~ *ainoan ~ *ihanimman varma(sti), *sellaisen mukava(sti). Genetiivimääritteinä eivät esiinny myöskään suhteutusadjektiivit kuten pituinen, kokoinen eivätkä suhteuttavat kategorioivat adjektiivit kuten entinen, nykyinen, seuraava. Ja vaikka eräät modaaliset adjektiivit toimivat genetiivimääritteinä, esim. ehdottoman tyylikkäästi (l); ilmeisen vastenmielistä (l), mm. adjektiiveja luultava, oletettava, mahdollinen ja välttämätön ei käytetä näin: *mahdollisen hyvin, *välttämättömän paljon. Adjektiivin mahdollinen superlatiivi esiintyy kuitenkin genetiivimääritteenä: mahdollisimman paljon.
Adverbin adverbiaalisena etumääritteenä toimiva sti-adverbi kuvaa sitä, millä tavalla adverbin ilmaiseman tavan katsotaan pätevän:
Tällaisissa tapauksissa sti-määrite ja toinen adverbi voivat periaatteessa sijaita erilläänkin toisistaan: teknisesti hän hahmottelee kukat taidokkaasti. Kun sti-adverbi määrittää varsinkin asennon tai olotilan ilmausta, se on subjektiivisesti arvottava ja usein sitä vastaa laatua luonnehtiva genetiivimuotoinen adjektiivimäärite.
Sen sijaan esim. määrän tai objektiivisen näkökulman ilmauksissa genetiivimäärite ei käy: pahasti ~ *pahan juovuksissa, rutkasti ~ *rutkan pielessä, eettisesti ~ *eettisen väärin, musiikillisesti ~ *musiikillisen täysillä (komparaatiojohdosten kanssa genetiivimäärite ei käy ollenkaan: *ihanan nopeammin).
Kun määritettävä adverbi itse on sti-adverbi, sitä voi edeltää kaksi määritettä, joista ensimmäinen on intensiteettipartikkeli tai niin ja toinen on genetiivimuotoinen nomini (d). Rakenne on tulkittavissa kahdella eri tavalla: partikkeli toimii määritteenä joko nominimääritteen ja adverbin kokonaisuudelle, esim. [erittäin [konkreettisen näyttävästi]], tai pelkästään nominimääritteelle: [[erittäin konkreettisen] näyttävästi].
Silloin puolestaan kun tavan adverbia edeltää partikkeli ihan ~ aivan ja liiallisuutta tai riittävyyttä ilmaiseva adverbi tai niin, noin, näin, partikkelin voi katsoa määrittävän pikemmin kahden adverbin kokonaisuutta: [aivan [liian huolettomasti]]:
Temporaalinen tai lokatiivinen adverbi voi saada kyseistä ominaisuutta tarkentavan määritteen:
Huom. Adverbin adverbiaalimääritteenä toimii myös paikallissijainen NP tai adpositiolauseke: Eläinmaailmassa poikkeavasti ne [huskyt] antavat nuorimpien ja pienimpien syödä mahansa täyteen, ja vasta näiden jälkeen isot koirat käyvät ruoan kimppuun (l); Jos joku paikka jaettaisiin vielä auki, se olisi pahasti väärin Aki Parviaista kohtaan (l).