Teon tuloksen nimiä ovat esim. seuraavat ex-johdokset:
Teon tulos on konkreettinen tai abstrakti. Kyse voi olla myös epäintentionaalisen tapahtuman tuloksesta, jolloin kantaverbi voi olla intransitiivinenkin, esim. paise (< paisua), roiske. Kun kantana on U-verbi, teon tuloksen nimenä esiintyy yleensä mA-johdos (» § 245).
Pikemmin teon kohdetta tai välinettä kuin tulosta ilmaisevat seuraavat ex-johdokset, joiden tarkoite ei ole seurausta kantaverbin toiminnasta: harraste, levite, liite, palaute, sumute, tavoite ’päämäärä’. Joidenkin johdosten tarkoite taas on kantaverbin ilmaisemassa tilanteessa pikemmin toimivana osapuolena kuin toiminnan kohteena tai tuloksena, esim. kiille (≈ ’sellainen joka kiiltää’), kimalle, noste ’nostovoima’.
Toisaalta ex-johdos voi olla merkitykseltään teonnimi, kun kantana tai korrelaattina on intransitiivinen deskriptiiviverbi. Vartalon viimeisenä konsonanttina on tällöin useimmiten k.
Nämä ex-teonnimet ilmaisevat tyypillisesti jatkuvaa ääntä, mutta lähinnä kerrallista ääntä tai liikettä kuvaavat esim. hele, pore, roiske ja väre. Teonnimen kaltainen merkitys on myös seuraavilla ex-johdoksilla, joiden kantaverbi ei ole deskriptiivinen, mutta yleensä intransitiivinen: hohde ≈ ’hohtaminen’, katse, liike, paiste, polte, puhe, puute, sade, säihke, valve. Kun ex-teonnimen kantaverbinä on i- tai U-vartalo, rinnalla voi olla nA- tai ntA-johtiminen teonnimi, esim. jyske ~ jyskinä, läike ~ läikyntä. Kun vastineena on muu kuin i- tai U-vartaloinen verbi, kyseessä ei katsota olevan morfologinen johtosuhde, esim. pilke (vrt. pilkahtaa, pilkottaa), virne (vrt. virnistää, virnuilla).
ex-johdosten yksi keskeinen merkitysryhmä teon tuloksen ja teonnimien ohella ovat välineen nimitykset (» § 255 – 257). Etenkin kolmitavukantaisten ex-johdosten ilmaisema väline on tyypillisesti aine eikä esine; esinevälinettä ilmaisevat sen sijaan yleensä in : ime-johdokset (» § 256).
ex-johdoksissa on runsaasti myös merkitykseltään erikoistuneita leksikaalistumia tai sellaisia oppitekoisia muodosteita, jotka eroavat kantaverbinsä tai ex-johdosten tyypillisistä merkityksistä:
Johdoksina jokseenkin läpinäkymättömiä ovat esim. ahde ’rinne’ (< ahtaa), ele (< elää), puite (< puittaa ’varustaa puilla’) ja riite ’ohut jääkuori’ (< riittää).