(i)mmin-johdokset ovat komparaatioadverbien produktiivinen tyyppi (» § 302, 633). Niitä on komparatiivisia (johdin ‑mmin) ja superlatiivisia (johdin ‑immin). Kantasanana on adjektiivi tai muu nominaalinen vartalo. (i)mmin-adverbit ovat stix-adverbien tavoin lauseessa yleensä tavan (helpommin, tarkimmin) tai ajan (aiemmin, kauimmin) adverbiaaleja. Ne saavat komparaatiojohdoksille ominaisia laajennuksia, esim. partitiivimuotoisen NP:n (entistä runsaammin » § 636).
(i)mmin-adverbien muodostuksella adjektiiveista on samat semanttiset ehdot kuin stix-adverbien muodostuksella (» § 373) ja komparaatiolla (» § 633). (i)mmin-adverbeja ei kuitenkaan johdeta yhdyssanoista yhtä yleisesti kuin stix-adverbeja.
Johtimet -mmin ja -immin liittyvät kantavartaloon samoin morfofonologisin ehdoin kuin komparaatioadjektiivien johtimet ‑mpi ja ‑in (» § 300). Toisaalta (i)mmin-johdokset voidaan hahmottaa myös in-päätteisiksi adverbeiksi (» § 256), joiden kantana on komparaatioadjektiivi, esim. vilkkaamm-in (< vilkkaampi), nopeimm-in (< nopein).
Komparaation kannalta (i)mmin-adverbien perusasteisena vastineena on useimmiten stix-johtiminen adverbi:
Muu kuin stix-vastine on esim. adverbeilla paremmin (vrt. hyvin), kauemmin, kauimmin (vrt. kauan) ja myöhemmin (vrt. myöhään). Yleensä samasta kantavartalosta esiintyy sekä komparatiivinen että superlatiivinen (i)mmin-adverbi. Joidenkin superlatiivisten immin-johdosten synonyymina esiintyy iten-johdos (» § 376).
Joskus (i)mmin-adverbin synonyymina on vastaavan komparaatioadjektiivin illatiivi- tai partitiivimuoto, esim. harvemmin ~ harvempaan, myöhemmin ~ myöhempään, kovemmin ~ kovempaa (taivutusmuotoisten adverbien komparaatio » § 302). Merkitykseltään läheisiä (i)mmin-adverbeille ovat myös kiteytyneet tyypit aikaisimmillaan ja aikaisintaan.