Temporaalirakenteen subjekti on genetiivissä. Kun subjektina on persoonapronomini, verbiin liittyy possessiivisuffiksi (a). Genetiivin ja possessiivisuffiksin esiintymisehdot ovat samat kuin substantiivilausekkeiden yhteydessä: pelkkä possessiivisuffiksi ilmaisee subjektin, kun ensimmäisen tai toisen persoonan pronominia ei panna ilmi (b) ja kun subjekti on sama kuin hallitsevassa rakenteessa (c) (» § 1445, 1451).
Pelkkä possessiivisuffiksi saattaa osoittaa samatarkoitteisuutta myös muun keskeisen jäsenen, esim. omistuslauseen habitiivisen lausekkeen kanssa:
Temporaalirakenteen ilmisubjekti on yleensä eritarkoitteinen kuin saman lauseen subjekti (e). Silloin kun genetiivisubjektillinen temporaalirakenne on hallitsevan lauseen alussa, anaforasuhteet kulkevat joskus myös toisin päin: genetiivisubjektina on substantiivilauseke, hallitsevana subjektina anaforinen pronomini (f). Tällöin anafora toimii samoin kuin finiittistä sivulausetta käytettäessä.
Huom. Tyypin (f) mukaista anaforasuhdetta on pidetty norminvastaisena (Lindén 1971). Norminmukaisessa vaihtoehdossa kuten Menetettyään joukkonsa Santala synnytti uuden liiton temporaalirakenne toimii kuten substantiivilauseke, esim. Joukkojensa avulla hän synnytti uuden liiton.