Demonstratiivipronomineilla on vain jälkimääritteitä. Demonstratiiviseen pronominiin, proadjektiiviin tai -adverbiin voi liittyä relatiivilause (a), ja demonstratiivipronomini esiintyy kokonaisuuden elatiivikonstruktiossa (b) (» § 1254). Myös lauseen tukipronomini on rakenteelliselta kannalta edussana, jolla on lausemäärite (c) (» § 1145 huom.). Lisäksi pronominia vahvistaa joskus vastaava lokatiivinen proadverbimuoto: tämä tässä, tuo tuolla.
Pro-sana ja lause voivat sijaita erillään toisistaan (» § 1402 – 1404): Kuka se olikaan, joka heitti väärän roskapussin ulos? (l).
Demonstratiiviset pro-ainekset esiintyvät vertailurakenteissa kuin-jakson kanssa (d) (vrt. sama ym. » § 766; kuin-rakenteesta » § 1172). Monet tällaiset ilmaukset ovat vakiintuneita (e).
Huom. Että-lause ja kuin-jakso liittyvät myös tavan proadverbiin niin (~ näin, noin): Voi hyvinkin käydä niin, että isä löytää repustaan jotain tuomisia tuhmillekin tytöille (k). Myös adjektiivia tai adverbia määrittävä niin mahdollistaa kuin-jakson: Leikkaa maksa viipaleiksi ja poista pinseteillä kaikki suonet niin tarkkaan kuin vain saat (l).