Paitsi tyyppiä kolme lasta, kolmessa lapsessa, laskettavat voi ilmaista myös numeraalista erillään oleva monikon partitiivi- (a) tai elatiivimuotoinen (b) lauseke. Partitiivin tapauksessa kyse on kvanttorilauseesta (» § 902 – 903), elatiivin tapauksessa kokonaisuuden elatiivirakenteesta (» § 1254). Näissä rakenteissa esiintyy muitakin määrää ilmaisevia sanoja kuin numeraaleja.
Kvanttorilauseessa numeraaliin voi vielä liittyä yksikön partitiivimuotoinen substantiivi, etenkin sana kappale tai mittasana: Lapsia Hannalla on kolme kappaletta; Aikaa on kaksi viikkoa.
Numeraali voi ilmaista lukumäärää ilman substantiiviakin, jos laskettavat entiteetit on mainittu edellä, ihmisiä tarkoitettaessa ilman edeltävääkin mainintaa:
Numeraali esiintyy ilman substantiivia myös silloin kun numeerinen arvo predikoidaan määrästä. Tällaisia ovat olla-verbilliset lauseet, joissa on subjektina sellainen ilmaus kuin (jonkin) määrä, luku, osuus, prosentti ja numeraali-ilmaus predikatiivina tai adverbiaalina (d), samoin lauseet, joissa määrä esitetään nousevana, laskevana tai pysyvänä (e).