lti-johtimiset adverbit ovat pääasiassa adjektiivikantainen johdostyyppi, johon kuuluu muutama kymmen lekseemiä. Tyyppi on epäproduktiivinen. Johdin ‑lti liittyy (heikkoon) vokaalivartaloon. Kanta-adjektiivit ovat enimmäkseen kaksitavuisia; kolmitavuisista ovat kantoina mahdollisia vain eA-vartalot sekä komparaatiojohdokset. Puhutussa kielessä lti-johdokset esiintyvät joskus myös rajageminaatiollisina: ‑ltix (» § 34).
lti-johdokset toimivat lauseessa tavan tai määrän adverbiaaleina. Niiden kantasanoina esiintyy keskeisiä adjektiiveja, jotka ilmaisevat suhteellista, usein mitattavaakin ominaisuutta.
lti-johdoksen rinnalla esiintyy vastaava komparaatiojohdos, jolloin johdin siis liittyy komparaatioadjektiivin vartaloon, esim. (paljolti:) enemmälti, enimmälti; (laajalti:) laajemmalti, laajimmalti; (liialti:) liiemmälti.
lti-adverbit ovat merkitykseltään läheisiä stix-adverbeille. Jokseenkin synonyymisia ovat esim. seuraavat esiintymät:
Joskus samakantaisen lti- ja stix-johdoksen kesken on merkitysero. lti-adverbi on merkitykseltään konkreettisempi ja selvemmin esim. lokatiivinen tai määrää ilmaiseva, kun taas vastaava stix-adverbi voi ilmaista yleisemmin tapaa, kuten seuraavissa: ohuesti kirjoitettu [tarkoitetaan sisällöllisesti, ei konkreettisesti ohutta] (~ *ohuelti kirjoitettu); paksusti mongertava Boris Jeltsin (l) (~ *paksulti mongertava).
Huom. lti- ja stix-johdosten vaihtelua (esim. suurelti ~ suuresti) vastaa mmAlti-komparaatiojohdosten vaihtelu mmin-johdosten kanssa, esim. suuremmalti ~ suuremmin, liiemmälti ~ liiemmin. Vaihtoehtoinen ilmaus lti-adverbille voi olla paitsi stix-johdos myös kantasanan allatiivimuoto, esim. pitkälti ~ pitkästi ~ pitkälle toistakymmentä, laajalti ~ laajasti ~ laajalle levinnyt.