Toiseksi täyteyden asteen adverbeja ovat sanat kuten täysin, jotka esittävät teon, tilan tai ominaisuuden tapahtuvan tai pätevän jonkin suhteen kauttaaltaan. Jakoa, jakautumista tai osittaisuutta ilmaisevat puolestaan mm. osittain, tasan. Ne eivät ilmaise entiteettien määrää.
Täyteyden asteen ehdotonta ääripäätä ilmaisevat adverbit kuten kokonaan ja täysin esiintyvät paitsi astemääritteinä, ovat myös käytöltään läheisiä universaalikvanttoreille koko ja kaikki (» § 750 – 751).
Muista täyteyden ääriasteen adverbeista yhteensä on määrää summaava ja kokonaisuudessaan ilmaisee, että entiteetti esitetään yhtenäisenä osiensa yhdistelmänä. Kaikkiaan on molemmissa käytöissä. Kaikissa tapauksissa adverbin voi tulkita määrittävän myös koko lausetta.
Myös partikkelit aivan ja ihan esiintyvät merkityksessä ’täysin’: Hän ei ole enää aivan ~ ihan samanlainen kuin ennen. Selvää eroa intensifioivaan tehtävään ei ole (» § 665, 854).
Adverbit osittain, osin ilmaisevat, että ominaisuus ei päde tai tilanne ei vallitse kokonaan, esim. – – väite saattaa osin pitää paikkansa (l). Puoliksi taas implikoi toista samanveroista osaa tai puolta: puoliksi syöty omena (k). Tasan ilmaisee määrän adverbina entiteetin tai tapahtumisen jakautuvan osanottajien kesken samansuuruisesti (vrt. merkitystä ’täsmälleen’ » § 663):
Osittaisuuden asteen voi ilmaista myös täsmäsuuruisena: Sopimuksen sisältö on 98,5-prosenttisesti valmis, – – (l).
Huom. Sana osin voi saada kongruoivan määritteen, jolloin se on tiukasti ottaen substantiivi. Tosin määritteenä esiintyy vain tietyntyyppisiä sanoja kuten eräin, monin, kaikin, soveltuvin: Perheiden verovähennykset ovat kunkin tuloluokan perheissä soveltuvin osin samat (l). Pitkälti samat määritteet esiintyvät myös ablatiivipäätteisinä, jolloin osin-lauseke on vieläkin kiteytyneempi: – – eräiltä osin auto kaipaisi hiomista (l) (» § 686).