Kvanttoripronomineille on ominaista vaihteleva vaikutusala. Tämä ilmenee erityisesti suhteessa kieltoon, numeraaleihin ja muihin kvanttoripronomineihin. Vaikutusalan tulkintaa ohjaa jossain määrin sanajärjestys. Jos lauseessa on kaksi kvanttoripronominia tai numeraalia, niistä ensimmäisellä on yleensä laajempi vaikutusala, ts. jälkimmäinen on ensimmäisen vaikutusalassa.
Esimerkissä (a) on lausekkeella moni vieras vaikutusalassaan numeraali-ilmaus kahta alkuruokaa. Tämä on tulkittavissa niin, että kukin vieras saattoi maistaa eri ruokalajeja. Esimerkin (b) sanajärjestys on päinvastainen, ja lauseke moni vieras tulkitaan kuuluvaksi lausekkeen kahta alkuruokaa vaikutusalaan. Tällöin puhe on kahdesta ruokalajista, joita kumpaakin maistoi useampi vieras. Vaikutusalatulkinnat eivät kuitenkaan riipu automaattisesti sanajärjestyksestä, vaan myös prosodialla, lauserakenteella ja lauseen sisällöllä on osuutensa asiaan.
Etenkin kiellon suhteen eri kvanttoripronomineilla on omia vaikutusalaominaisuuksia (» § 1617). Pronominit kaikki ja jokainen ovat jokseenkin aina kiellon vaikutusalassa, vaikka edeltäisivätkin kieltosanaa (c): asia ei päde kaikkiin (mutta voi päteä joihinkin). Indefiniittiset pronominit joku ~ jokin, jompikumpi ja eräs ovat kiellon vaikutusalan ulkopuolella (d): on joku tai jokin, johon asia ei päde.
Päinvastaiset vaikutusalasuhteet koskevat kieltohakuisia pronomineja kuten ei kukaan, ei mitään (» § 740).