Verbiketjussa infinitiivi liittyy modaaliseen tai muuhun abstraktiin verbiin ja muodostaa sen kanssa kaksi- tai useampiverbisen predikaatin. Verbiketjussa on yleensä A-infinitiivin perusmuoto (a, b) mutta eräiden verbien yhteydessä MA-infinitiivi (c). Lisäksi verbiketjussa voi olla partisiippipohjainen vAn-muoto (d) (» § 542). Kuten liittomuodossakin, koko lauseen rakenne määräytyy infiniittisen verbin valenssista. Esimerkeissä verbiketju (liittomuotoineen) on hakasulkeissa.
Verbiketjun muodostavat infiniittimuodon kanssa ainakin seuraavat modaaliset tai muut abstraktit verbit (nesessiivisistä rakenteista tarkemmin » § 505):
Nämä verbit kvalifioivat koko asiaintilaa: ne ilmaisevat asiaintilan välttämättömyyttä, mahdollisuutta tai todennäköisyyttä (» § 1562), sen ilmenemistä, alkamista tai loppumista. Niillä ei välttämättä ole omaa subjektia, ja siksi ne esiintyvät myös erikoislausetyypeissä, joilla ei ole selvää subjektia, kuten omistus‑, tulos- tai tilalauseissa (e).
Verbiketjussa saattaa olla useampiakin verbejä. Tällöin nesessiivinen verbi edeltää ei-nesessiivistä (f) ja episteemistä modaalisuutta ilmaiseva verbi deonttista tai dynaamista (g) (» § 1552 – 1557). A-infinitiivin saavat verbit edeltävät yleensä MA-infinitiivin saavia, joten sellaisia merkityksen kannalta mahdollisia yhdistelmiä kuin sattuu voimaan lähteä ei juuri esiinny.