Eräiden nominityyppien monikon illatiivissa ovat sekä ‑siin että ‑hin mahdollisia päätteitä, esim. tuottei-siin ~ tuottei-hin. Vaihtelu on mahdollista taivutustyypeissä tuote, varas, vapaa, tärkeä, väsynyt ja kevyt, joissa monikkovartalo päättyy diftongiin. Näistä kuitenkin vain kevyt-tyypissä esiintyy todellista vaihtelua, muissa päätevariantti -siin on lähes yksinomainen. Muissa kuin mainituissa nominityypeissä vaihtelu ‑hin ~ ‑siin ei ole mahdollistakaan, vaikka monikkovartalo päättyisi diftongiin, vaan ainoa vaihtoehto on ‑hin: maihin, asioihin, yksiöihin, papereihin, palveluihin, klinikoihin ~ klinikkoihin, suosikkeihin.
kkO- ja kkA-loppuisten nominien monikon illatiivissa on vaihtelua heikko- ja vahva-asteisten muotojen kesken (yksiköihin ~ yksikköihin). Käytännössä kkO- ja kkA-loppuisilla kolmitavuisilla nomineilla on vallitsevana heikkoasteinen illatiivi, esim. yksiköihin, kännyköihin, mellakoihin, punakoihin, ja nelitavuisilla vahva-asteinen: poliitikkoihin, politiikkoihin.
kki-loppuisten sanojen monikon illatiivi on vahva-asteinen: kritiikkeihin, apteekkeihin. Yksittäisissä sanoissa voi esiintyä vaihtelua, esim. suosikkeihin ~ suosikeihin, marketteihin ~ marketeihin, joskin vahva-asteinen on selvästi yleisempi (lukuun ottamatta sanaa navetta: heikkoasteinen navetoihin on tavallisempi).
Huom. Monikon illatiivin päätteiden vaihtelua esiintyi Google-haun (10/2002) tuloksissa taivutustyypeittäin seuraavasti (luku on kyseisten sanojen esiintymien yhteismäärä):
kkA- ja kkO-nominien heikko- ja vahva-asteisten illatiivimuotojen esiintymiä oli seuraavasti: