Paikkaa ilmaisevia iO-johtimisia substantiiveja on kolmisenkymmentä sanakirjalekseemiä. Kantasanana voi olla nomini tai verbi. (Verbikantaiset myös » § 248; iO-johdokset muilta osin » § 197, 204, jossa myös muodostusehdot.)
Johtimen ‑nnex (: ‑ntee-) sisältävät substantiivit muodostavat pienen epäproduktiivisen johdostyypin, johon kuuluu parikymmentä nomini- tai verbikantaista lekseemiä. Johdin liittyy kaksitavuisen nominin (heikkoon) vokaalivartaloon. Nominikantaiset nnex-johdokset ilmaisevat pinnanmuodoltaan jotenkin erottuvaa maastonkohtaa tai aluetta: substantiivikantaisia ovat esim. harjanne, selänne ja sävyltään deminutiiviset kujanne, ojanne, adjektiivikantaisia jyrkänne, syvänne, nominivartalokantaisia alanne, ylänne ja tasanne. Verbikantaisista nnex-johdoksista, joita on kaikkiaan kymmenisen lekseemiä (» § 241), paikkaa ilmaisevat kaivanne ja painanne. Hahmoltaan nnex-johdosten asuisia ovat myös liukasta (tien) pintaa kuvaavat sanat iljanne ja polanne.
Paikkaa ilmaisevia nominikantaisia nkO- ja ntO-johdoksia ovat alanko, syvänkö, tasanko, ylänkö, kesanto ja pimento, verbikantaisia (» § 239) avanto, kaivanto ja asunto.
Huom. Muuta kuin paikkaa ilmaisevat merkitykseltään abstraktit, enimmäkseen oppitekoiset nnex-johdokset asenne, ihanne, suhdanne ja tilanne, nkO-johdokset ahdinko, osinko, tasinko ja ntO-johdokset eranto, toisinto ja varanto.