Teonnimille semanttisesti läheinen verbikantaisten substantiivien laji ovat teon tuloksen nimet (nomen acti). Ne ilmaisevat entiteettiä, joka on seurausta kantaverbin kuvaamasta teosta tai tapahtumasta. Tämä entiteetti on yleensä konkreettinen. Teon tuloksen nimi on mahdollinen johdos vain osasta verbejä.
Teon tuloksen niminä esiintyy osittain samojen morfologisten johdostyyppien jäseniä kuin teonniminäkin, ei kuitenkaan minen- tai nA- eikä myöskään juuri ntA- tai nti-johdoksia. Toisaalta osa johdostyypeistä sisältää ensisijaisesti teon tuloksen nimiä, kuten Os- ja mA-johdokset. Lisäksi on joitakin (V)lex-johtimisia teon tuloksen nimiä: kääryle, leikkele, pirstale, tekele (» § 202). Samakantaisten teon tuloksen nimien synonyymiset parit (nidos ~ nide, jäljennös ~ jäljenne) ovat harvinaisia.
Sellaisissa johdostyypeissä, joiden lekseemeistä valtaosa on merkityksensä puolesta teonnimiä, teon tuloksen nimet ovat teonnimien semanttista edelleenkehittymää, kuten Us-johdokset maalaus (alk. ’maalaaminen’) tai rakennus. Teonnimistä kehittyneet teon tuloksen nimet ovat tyypillisesti transitiiviverbikantaisia.
Teon tuloksen ja tekemisen ero ei ole jyrkkä. Esimerkiksi sana tuotanto voi tarkoittaa niin tuottamista prosessina kuin sellaisen tulostakin, käännös joko kääntämis- tai kääntymistapahtumaa tai sen tulosta, alueliitos niin alueiden liittämistä kuin liittämisen tulostakin, samoin tuntemus voidaan käsittää tuntemiseksi prosessina tai sen tulokseksi (vrt. rajaavat teonnimet » § 225); vastaavanlaisia ovat esim. sanat leikkaus, vastaus, tarjous, kysymys ja selostus. Tässä käytössä nämä substantiivit ovat tarkoitteeltaan abstraktimpia kuin selvät teon tuloksen nimet.
Kantaverbin tarkoittaman aktiviteetin tuloksena voi olla myös psyykkinen tila. Sitä ilmaisevat sellaiset Us- tai mUs-teonnimet, joiden U-vartaloisen intransitiivisen kantaverbin kuvaamalla epäagentiivisella tapahtumalla on luontainen päätepiste, esim. tyrmist-ys, hätäänn-ys (» § 234); kiihty-mys, voipu-mus (» § 243). Vastaavat minen-johdokset puolestaan kuvaavat kyseistä tapahtumaa sinänsä (tyrmistyminen jne.).
Joskus johdos ilmaisee pikemmin teon kohdetta kuin sen tulosta. Erona teon tulokseen on se, että kantaverbin tarkoittama toiminta ei aikaansaa kohdetarkoitetta eikä tarkoitteen olemassaolo siten ole tulosta tästä toiminnasta (vrt. » § 928, 463):