Possessiiviset adjektiivijohdokset ilmaisevat johdoksen kantasanan tarkoitteen kuuluvuutta adjektiivin luonnehtiman substantiivin tai NP:n tarkoitteeseen tai sen yhteyteen. Possessiivisia adjektiivijohdostyyppejä ovat edellä käsiteltyjen (i)nen- ja llinen-johdosten lisäksi seuraavat:
Tyypillisimmin omistusta ilmaisevat näistä llinen-johdokset. Possessiiviadjektiivien merkitysvastakohtana toimivat karitiiviset tOn-johdokset (» § 292 – 293), esim. halukas – haluton, surullinen – suruton.
Possessiivijohtimilla on keskinäistä työnjakoa, mutta samoistakin kantasanoista voidaan muodostaa eri morfologisten tyyppien johdoksia. Erijohtimiset variantit ovat useimmiten lähisynonyymeja. Erona voi olla myös tyylisävy.
Huom. Possessiivisten adjektiivijohdosten merkitysvastineita ovat myös esim. moni- tai runsas-alkuiset ja pitoinen-, täyteinen- tai rikas-loppuiset yhdyssanat, esim. moni- ~ runsaslajinen, happipitoinen, tuskantäyteinen, happirikas, sisältörikas. Myös olla-verbin partisiippi laajennuksineen voi ilmaista saman kuin possessiiviadjektiivi, esim. kiveä ja terästä oleva monumentti (L) (vrt. kivinen, teräksinen); humalassa ollut ampuja (L) (vrt. humalainen).