Johtimen ‑mA sisältävät verbikantaiset substantiivit ilmaisevat yleisimmin teon tulosta. Kantasanoina on eri vartalotyyppien verbejä, etenkin U-vartaloita (» § 222 asetelma 73). Nämä kantaverbit ovat yleensä intransitiivisia ja ilmaisevat itsestään tapahtuvaa prosessia. Verbikantaisia mA-johdoksia on runsaat 300 sanakirjalekseemiä. Ryhmä on karttuva, mutta ei teonnimien tapaan produktiivinen. Johdin liittyy (vahvaan) vokaalivartaloon (kanta-ma, tihenty-mä), le-verbin tapauksessa kuitenkin (heikkoon) konsonanttivartaloon (kirjoitel-ma). UtU-johdos voi menettää tU-aineksensa mA-johtimen edellä (hankautu-ma ~ hankau-ma).
Tavallisinta mA-johdosten muodostus on U- ja le-vartaloisista verbeistä. le-kantaisista VelmA-loppuiset perustuvat ile- eivätkä ele-vartaloiseen verbiin (kokoelma ← kokoilla); joillakin taas ei ole aktuaalista le-verbikantaa, vaan kantasanana on kaksitavuinen verbi tai substantiivi.
Monet elmA-johdoksista ilmaisevat taiteellisen tai kirjallisen toiminnan tulosta. Muodosteet ovat paljolti oppitekoisia. Lähinnä nominikantaisia ja (e)lmA-yhdysjohtimisia ovat esim. sanat kirjelmä ja unelma.
Muu kuin U- tai le-loppuinen kantavartalo on vain joillakin mA-substantiiveilla:
mA-johdoksen tarkoitteena voi olla muukin kantaverbin ilmaisemasta tapahtumasta erottuva kokonaisuus kuin sen tulos, kuten sanoissa esiintymä, näkymä, tapahtuma. Merkitykseltään teonnimen kaltaisia puolestaan ovat muutamat epäagentiivisista verbeistä johdetut sanat: elämä, kuolema, sattuma, syntymä, taantuma. Merkitykseltään erikoistuneita leksikaalistumia taas ovat esim. järjestelmä, menetelmä, määritelmä, suunnitelma, vaikutelma ja rupeama, satama, surma. Yhdyssanan määriteosana esiintyy sellaisiakin mA-sanoja, joita ei tavata itsenäisenä lekseeminä, esim. puimakone, istumapaikka, nukkumalähiö (» § 417).
mA-johdokset (paitsi elmA-loppuiset) voivat saada verbiltä periytyvänä laajennuksena subjektigenetiivin, määriteosaksi myös adverbiaalin tai subjektinominatiivin:
Huom. Nominikantaiset paikkaa ilmaisevat mA-johdokset » § 188.